5. nov, 2016

Dagny

Jag råkade höra lite av en intervju på radion med Dagny Karlsson, mer känd som den 104-åriga bloggaren. Det är sanslöst uppiggande att lyssna till henne. Just nu var hon ständigt upptagen av intervjuer i olika media eftersom hon givit ut en bok! På frågan om hon kunde tänka sig att bli så gammal som en omskriven 112-årig fransyska, så var det absolut bara självklart att det kunde hon. Om livet tillät förstås. Dagny var också absolut säker på en punkt - det var inte bättre förr. Och det var roligt att höra för jag är ganska less på de som påstår att allt var bättre förr. Endera har de dåligt minne eller så vill man inte se saningen i vitögat.

För övrigt så går väl vi alla i väntans tider - på det amerikanska presidentvalet. Det är nästan som man skulle vilja vakna upp i morgon och  varse att valkampanjen var en dröm. Nå't så in i norden ruggigt. En 69-åring och en 70-åring som pucklar på varandra efter bästa förmåga - och den är ganska stor får man säga. Efter det slutliga resultatet kommer det att komma en enda lång räcka med anklagelser, anmälningar, försök till riksrätt - oavsett vilken som vinner. Man skulle önska att de kunde börja om från början med andra kandidater! Hela världen är ju beroende av hur det går.

Hur som - vi var som vanligt och tände några ljus på kyrkogården. Stämningsfullt och vackert. När jag kom hem så stod fortfarande höstsilveraxet med sina tända ljus. Något mer medfarna än vad bilden visar. För den tog jag för några dagar sedan. Höstsilverax, Actea simplex 'Brunette' som de här sorten heter, är riktigt härliga höstperenner. De börjar blomma ganska sent, men håller på väldigt länge. Och de doftar fantastiskt!