17. aug, 2016

Höst??

Visst känns det som höst alla redan? Inte bara för att Kallur inte nådde semifinal utan vädret som sådant. Blåsigt och eländigt och alldeles för torrt. Höstfärger i rabatten som på bilden: höstkärleksört, brunröd daglilja och höstöga. Höstögat, som jag köpte som sorten 'Moonbeam', har definitivt visat sig vara något annat. Hittade en äkta Moonbeam häromdagen, så nu blir det skifte i rabatten. Även om plantorna på bilden just nu passar ihop så var det inte så det var tänkt. Den äkta varianten är lite skirare och har en ljust citrongul färg. Helt annat än den här knallgula, som jag nästan får ont i huvudet av. Det är svårt att förstå hur odlarna kan fuska så. För fusk tycker jag nog att det är när man sätter en ordentlig firmaetikett i krukan med släktnamn och sortnamn och ger odlingsanvisning. Usch och fy och tummen ned.

Till nå't annat tråkigt - Kallur. Som man led! Efter alla dessa år av lidande och kämpande så hade man verkligen unnat henne att åtminstone komma till semifinal! Hoppas verkligen att hon inte lägger av nu.

 

För övrigt - så är det Stig Lindbergs 100-årsdag i dag. Vet få som har lyst upp min vardag som Stig Lindberg. En fantastisk formgivare, som nog lyst upp många svenskars vardagar och helger med för den delen. Men den svenska framgångsrika porslinstillverkningen, liksom glastillverkningen, är på tillbakagång. Vi har inte längre och sparar heller inte längre till hela serviser. På så sätt försvann Gustavsberg, Linköping och i någon mån Rörstrand. Det finns i alla fall ingen större tillverkning kvar i landet. Lite fattigt kan man tycka.

Men - vi har en OS-final att se fram emot!! Då känns det nog som sommar igen.