27. jun, 2016

Primadonnor

Det finns en likhet mellan vissa luktpioner och gamla tiders operaprimadonnor tycker jag. De blir liksom översvallande på alla sätt och vis. Övertunga och prunkande hänger de över pionstöden, det känns nästan som dom kollar på vad man gör runt deras fötter när man ligger i landet och rensar. Det finns naturligtvis massor med härliga pioner som inte ramlar över alla breddar, men man gräver ju inte gärna bort dom man har. Det finns ett överdåd av pionersorter, som man fullständigt kan förlora sig i. Och det anstränger jag mig verkligen för att låta bli.

 

För övrigt - så har midsommaren passerat med en midsommarafton att bara drömma om. Otroligt väder, vildrosorna spred väldoft tillsammans med en sanslös mängd smultron i backen nedanför stugan. Våra minsta midsommargäster var helt saliga och plockade strå efter strå fulla med små röda bär. Vi hade också fått en ny inhysning, en bålgeting har bosatt sig i en slånbärsbuske intill altanen. Vi får se hur det går. De är ju stora, långsamma och fredliga, men har en försvarszon på ca 2 m runt boet och det kan nog bli lite knepigt i längden.

Och så blev det Brexit! Otroligt märkligt av en befolkning som upplevt andra världskriget inpå bara skinnet. Och det vann de trots allt inte på egen hand utan med hjälp av andra länder. Jag har alltid sett EU som ett fredsprojekt. Sen finns det en hel del som kan förbättras, men att lämna löser inget. Man spelar bara nationalister och liknande i händerna.