24. jan, 2016

Väntan

I väntan på att växtsäsongen skall komma igång så visar jag min favoritbild igen - den vilande, kontemplerande trädgårdsarbetaren. Han får inte vila så väldigt länge till för snart är det dags att sätta alla införskaffade fröer. So far har vi en hel del, förutom det jag inhandlade på fröbytardagen, så har också det vi beställt från STA kommit. Rena julafton får jag säga, förutom att vi fick några sorters pioner som vi inte räknat med. Om inte allt man beställt finns kvar så fylls det på med annat. Ganska spännande. Så den vilande trädgårdsarbetaren har som fröansvarig i familjen en hel del att stå i om några veckor.

 

Själv håller jag på att reta upp mig på trasteländet som mer eller mindre bosatt sig här. Eftersom det drar ihop sig till vinterfågelräkning så är jag ju mån om att ha några fåglar att räkna - förutom björktrasten. Men skaran tunnar ut och jag hoppas så smått på att han föräter sig eller att sparvhöken jag såg häromdagen skall bli intresserad. Man ska ju inte önska livet ur någon, men det börjar dra åt det hållet.

Finns en del annat som retar mig också - de s.k. företagen som tillhandahåller personuppgifter på nätet och som inte tar bort dom om någon begär det. De har smart nog skaffat sig utgivningsbevis hos Myndigheten för radio och tv! Och har då en sorts pressfrihet, lyder alltså inte under Datainspektionen. Så personuppgiftslagstiftningen gäller inte. Helt befängt! Det finns dock en del seriösa företag som t.ex. Hitta.se som tar bort uppgifter om personer begär det. Med tanke på hur många listiga figurer det finns som skaffar sig information om folk för att hitta på allt möjligt satyg ex. ta över fastigheter från folk, stjäla identitet m.m. så fattar jag inte varför samhället ska göra det enklare för dom. Att få utgivningsbevis som tidningar och radio m.fl har för företag som inte håller på med någon sorts utgivning är ju helt galet. DN hade i dag en artikel som var jättebra, hoppas någon lagstiftare hade ögonen öppna och kan skriva en motion om saken.