29. dec, 2015

Äntligen!

Så här ska det se ut - äntligen har buxbomskloten fått en liten snömössa! I och för sig hade det varit himla trevligt om den varit där när tomten kom, men bättre sent än aldrig. Och i pulkabacken piper småttingarna förtjust när det bär av utför. Större barn ser man nästan aldrig i backen numera. De jobbar idogt inomhus för att med hjälp av datorer så småningom få huvudvärk och benskörhet. Inte trodde jag att det skulle bli modernt. 

Tomten kom alltså. Jag hade sålunda varit snäll, eller det kan man inte vara så säker på. Folk är allmänt hyggliga så jag fick bland annat böcker. Jag tycker det är himla svårt att leva utan böcker så därför får jag nog det oavsett om jag varit snäll eller inte.

Det har alltså sent omsider blivit vinter. Man tackar. Det känns liksom lite mer normalt. Ganska  onormalt var dock den förtjusta rapporten från en medlem i Galanthus-facebookgruppen om att snödropparna kommit upp och blommade i Hyde Park, London. Bilderna är vackra, men det underliggande budskapet skrämmande.