31. aug, 2015

Återuppväckta minnen

Jag krigar mot koltrastarna igen, som försöker sno åt sig bären på svartaronian före mig. Och eftersom de är bra mycket morgontidigare än vad jag är, så har då lyckats få i sig en hel del innan jag lyckades plocka av bären. Det är samma procedur vart år, jag vet inte hur de kan känna till att bären är plockmogna. De äter så till den milda grad att de knappt orkar flytta på sig när man kommer. Men nu är det avplockat och eftersom jag inte ville verka alltför snål, så lämnade jag en del kvar. Man kan ju se det som lite betalning för den vackra sången på försommaren. Dessutom har jag röstat på koltrasten i tävlingen "Sveriges nationalfågel" - så egentligen hade jag inte behövt lämna några bär. Rösta gör man på Birdlife.se.

 

På tal om försommar och tävling - så har en stor dagstidning en tävling om vilket ord som är vackrast i det svenska språket. Försommar fanns inte med! Men däremot en hel del andra ord som man inte begrep vad de hade där att göra - t.ex. kontraproposition! Nu fanns tack och lov ordet juninatt - så det blev mitt val.

 

Det händer en del - jag upptäckte smått skräckslagen något som det säkert var 10 år se'n jag råkade ut för det senast. Sork i perennrabatten! Död och pina - innan jag kunde avgöra om de satt i sig något värdefullt eller bara vackert så var jag lite knäsvag. Än så länge verkar växterna ha klarat sig, men jag är i full färd med att fundera hur man blir av med kräken. De är ju tyvärr lite mer svårfångade än mördarsniglarna. Lite snabbare liksom.