1. mar, 2015

Jaha

I dessa dagar översvämmas Trädgårdsamatörernas facebooksgrupps sida av otaliga bilder på vårblommande skönheter i medlemmarnas trädgårdar. Man märker verkligen att vi bor i ett avlångt land för de flesta inslagen är gjorda från de sydligare delarna. Vi andra får tillls vidare sukta och spana vidare i markerna. På väg till brevlådan i morse (nåja - vid 8.30-tiden) gjorde jag förstås min vanliga runda med näsan mot marken, men inga nyheter fanns att upptäcka. Men - jag kan inte låta bli att visa den alldeles vanliga taklöken som står i det vackra tråget jag köpte av Gull-Maj Brunnberg. Den står där helt oberörd av snö, kyla, väder och vind och ser lika vacker ut som vanligt när snön tinat bort. Bladen har så fina former och färgskiftningar så man glömmer att det inte finns så mycket annan vårfägring att titta på.

 

För övrigt - så är det sista VM-dagen. Tur är väl det - så man får lite gjort. I dag skall jag i alla fall från soffan heja på min favorit Anders Södergren. Tycker att det är så himla kul att han fick starta på 5-milen i det här som blir hans sista VM. Jag hoppas verkligen att han får en lyckad dag!

 

------ 5-milen är slut - en riktig eländestävling. Anders Södergren slutade dock med flaggan i topp genom att sätta färg och fart på stora delar av loppet.