23. sep, 2014

Höstdagjämning

Höstdagjämning - sug på det! Visst gick det lite väl fort? Ena dagen var det upp emot +20 och nästa dag skyfall och under +10. Det är i och för sig knappast höstdagjämningens fel utan mer det som de håller på att prata om i New York just nu - klimatet. Och som det ser ut så blir det väl mest bara prat som det blev sist det begav sig i Köpenhamn. Och prat lär inte lösa de här problemen och inte lär några högre makter gripa in heller. Utan det vi ställt till med får vi nog tänka oss att fixa också. Slutgnällt! Tror jag!!

 

Nåväl - jag hann inte riktigt med allt jag tänkt innan skyfallet kom. Några rabatter rensade och snygga, men lite plantförflyttningar återstår och så letar jag lite trevliga lökväxter till min skötselfria rabatt. De skall förutom rådjur och lite annat smått och gott också tåla skuggläge, så det blir nog inte så mycket att välja på. Skall kolla lite i Hanssons bok om lökar och knölar. Den är pålitlig.

 

Varför är det fuchsior i bildrutan när jag talar om höstdagjämning? Därför att nu är det det som maken och jag kallar fuchsiaväder. Småruggigt, regnigt och lite blåsigt. De verkar gilla det. Men nu måste jag ut och klä på dem en flisduk. Det lär bli minusgrader i natt i våra trakter och det är i ruggigaste laget även för en fuchsia.