13. aug, 2014

Lugnare

Nu har vi det trevligare på kaffepauserna under körsbärsträden. Blommorna på hostan June är bortklippta och det ser betydligt lugnare ut när man tittar på rabatten, vilket syns bra på bilden. Bladen i sig är tillräckligt mönstrade och med de lilablommande stänglarna ovanför kändes det nästan som man fått skavsår i ögonen. Den här lilla hostan är bra på många sätt. Den trivs även i skugga. Här står den på en norrsida, skuggad av huset och lyser upp rabatten ganska fint. Men framför allt - inga sniglar tycks gilla den. Varken mördarsniglar eller de som drar runt med ett litet hus på ryggen äter på June.

 

För övrigt fortsätter jag att träla i det som skulle bli mitt förvildade hörn, med viss romantisk inriktning. Kom jag på efter att ha läst en recension av en bok om hur man skapar vilda, romantiska trädgårdar. Jag tippar att jordmånen är lite i bästa laget här för det var länge sen jag stötte på såna gigantiska maskrosor, tistlar, revsmörblomma m.m. Det är lite i vildaste laget kan man säga. Men skam den som ger sig. Längst in fann jag faktiskt några överlevande marktäckare - ormöga, som jag nu sätter mitt hopp till. De har överlevt ett par tidigare omgörningar av det här hörnet. Några höstsilverax fanns också kvar så kanske det blir något trots allt.

 

Ja - så är livsstilsprogrammet Trädgårdsmåndag i gång igen med bak, mat och prat och en bildproducent som älskar utblick över sädesfält och bilder på enstaka blomstrån i motljus samt en himla massa musik till allt detta. Det är ju förstås en fråga om tycke och smak, men nog vore John Taylor värd en bättre inramning och den andra Taylor kunde väl få ett eget matprogram. Tack och lov så finns det trädgårdsprogram också. På You Tube går numera att att se alla Garderners World.  Så se och njut!