26. jul, 2014

Glödhett!

Det känns ganska glödhett just nu. Illustreras bra av färgen på krassen. När man går till brevlådan för att hämta tidningen på morgonen så krasar det under fötterna av nedfallna vissna löv. Känns lite egendomligt. Speciellt som jag läste att vi - jorden alltså - klarade sig undan en svår solstorm med en hårsmån för en tid sedan. Man kan undra om detta är efterdyningarna eller om det är vårt gemensamma slarv med klimatet som ställer till det.

 

Glödande färger är det i rabatterna också just nu - bland de växter som orkar med vill säga. Men ju senare på sommaren desto mer lyser det i gult, rött och orange. Och en del lila mestadels från lavendel. Jag gör i stort sett inget ute just nu. Och gör jag något så är det fort in igen. Det känns ungefär som i Povel Ramels Gräsänklingsblues - "jag är lika vissen såsom cissusen ser ut"!

 

Hänger lite på diskbänken och funderar på vad jag skall hitta på till nästa år: vissa grejer som jag gjorde i fjol föll inte bra ut faktiskt. Då planterade jag grenaster, anisört och axveronika på en tom bit i en rabatt. Men grenastern hann aldrig blomma, axveronikan syns knappast och anisörten prunkar som en galning och tar alldeles för stor plats. Det blir sällan som man tänkt och det är väl lite av tjusningen med trädgårdsjobb. Tror jag.