20. jul, 2014

Det skymmer

Det skymmer, inte bara som på bilden jag tog i går kväll från stugan ut mot Hårsfjärden, utan mer bokstavligt i omvärlden. Den ena fruktansvärda händelsen efter den andra inträffar, så man undrar om det är försvarbart att sitta här och plita på en trädgårdsblogg. Det är rent otroligt vad uppfinningsrik människan är när det gäller att ta kål på varandra och skaffa sig mer makt. Och i dunklet bakom de uppslitande tragedierna sitter spindlar och rycker i trådarna för att saker skall gå deras väg. Det är tragiskt att all denna energi inte kan omvandlas till något nyttigt för vår gemensamma planet.

 

Det skymmer lite påtagligt i paradiset på bilden också. Jag kan inte minnas att det varit så tomt på sjöfågel på länge. Vi brukar alltid se småskrak, vigg, knipor, änder, sothöns och ejder. Men i år har det varit ovanligt tomt. Lite ejder o vigg har legat och guppat på fjärden, men inte i några större mängder. Det är något obehagligt som lurar där nere under den vackra ytan.

 

Mitt i allt elände så har den illa åtgångna madonnaliljan i alla fall slagit ut med en liten enkel, men mycket vacker blomma. Det återstår bara en erbarmelig stängel med några knoppar på av den en gång så fina plantan. Det kändes i alla fall lite hoppfullt att den orkat med att få fram några blommor.