28. jun, 2014

Pionelände

Det pågår nå't obehagligt i pionlandet - en del av plantorna torkar in och på några så torkar knopparna in. Ser helt eländigt ut och ännu mer eländigt känns det när man läser olika beskrivningar av vad det kan vara och hur man fixar det. Troligast är det piongråmögel och då ska man klippa av allt sjukt, lägga i en påse och bränna. I några beskrivningar skall man också gräva bort jorden ca en meter runt plantan och 5 cm djupt. Jag har fastnat för den enklaste varianten och skall klippa allt som ser dåligt ut. Bekämpningsmedlen lämnar jag därhän. Några av plantorna, som den på bilden, är helt friska. Men den vackra pionen med tefärgade blommor som är helt magisk när den blommar, har fått alla knoppar angripna. Det är väl bara att gripa sig an eländet. Jag har i alla fall inte några angrepp av gallmygga på dagliljorna - ännu får man väl säga.

 

Har hållt på och kollat om det inte går att göra bloggen lite roligare med fler bilder. Efter att ha tittat runt lite på olika bloggportaler så ångrar jag att jag fastnade för denna. I och för sig är den väldigt enkel att hantera med fasta mallar, men vill man fixa något extra med fler bilder till texten är det stopp. Korresponderade lite med deras kundtjänst, men de hade inga lösningar. Funderar på att byta, men är osäker på hur det skulle fungera. Jag tänker vidare.

 

I morgon är det Tusen Trädgårdar. Ett par av de trädgårdar i vår kommun som är med  har jag redan sett, men hon som kom tvåa i Trädgårdskampen bor i närheten och deltar, så dit tänker jag ställa kosan. Får se om man får lite mer inspiration. Den fick sig en knäck av piongråmöglet.