16. feb, 2014

Galanthus

Mitt i guldregnet gick jag ut en sväng och kollade läget och fann att snödropparna har satt igång. Inte bara i varma lägen, ruggen på bilden står inne i ett buskage. Liknande ruggar fanns det gott om både här och där. De lite mer namnkunniga sorterna av snödroppar syns dock inte till ännu. De har lite mer av primadonnefasoner och kräver bättre väder för att visa upp sig. Men det känns lite märkligt att se blommande snödroppar redan, vi har ju inte kommit längre än till mitten av februari. I förmiddags var det +6 grader!

 

För övrigt ser det ut som ett litet slagfält efter trädfällningen. Även om det inte blivit så stora skador så kommer det nog att ta tid innan det blir någorlunda snyggt igen, det är ju stora träd som har fallit. Jättehögar med träkubb som skall tas om hand. Man får ta det som en utmaning! Och det blir ju mycket ved att elda med i öppna spisen.

 

Snart är det dags att se på skidskyttet fr OS. Jag hoppas de får till det den här gången. Det vore kul om skidskyttarna också fick en medalj. Däremot tänker jag inte dela ut någon medalj till Viasats kommentatorer i skidskyttet. De är verkligen bleka. En som däremot borde ha en stor kommentatorsmedalj är Anja Pärson. Vilken stjärna! Hon kan verkligen förmedla både kunskap och spänning. Likaså Per Elofsson i längdåkningen. Och en hel vecka till av OS-spänning väntar! Man får träna så man orkar hålla i, det är slitsamt att sitta och heja på. Och ska de fortsätta och ta så här många guld får man väl snart ta något hjärtstärkande!