12. feb, 2014

Det syns lite blått!

Om man kollar lite noga på den lite röriga bilden så syns några små blå punkter. Det är blåsippsknoppar!! Fick syn på dem när jag gick till brevlådan. Sen höll jag inte på att komma längre. Alltså - blåsippor det är bland det vackraste jag vet. Men efter en stund nyktrade jag till och kom ihåg att det är ju faktiskt bara 12 februari. Så jag rafsade över lite löv så de skulle lugna ner sig lite och återkomma när vädret är lite mer lämpligt. Sen får jag hålla mig i skinnet och inte kolla hur långt de kommit stup i kvarten. Det är trist att den lilla snö som fanns har regnat bort. Eftersom det är så varmt lockas växterna fram alldeles för tidigt.

 

Jag tog också en liten titt på vilka spår avverkningen av träden lämnat. Väldigt lite har förstörts, men högarna med kubbar ligger lite illa till på några ställen. Jag lyfte bort lite kubb som låg på några Helleborusplantor. De klarar definitivt inte att blomma under en kubbhög. Det är ganska mycket vårlök som ligger under täta mattor av flis och ris. När tillfälle ges så får man sätta igång och kratta undan om man skall få se något av alla blommorna i vår. 

 

I går var det Trädgårdskamp igen. En mycket trevlig deltagare från norrland blev tvungen att lämna tävlingen för att hon inte visste hur kvalstersläkten delades upp. Jag tyckte faktiskt det var trist. Och vem visste förresten att det var en väsentlig trädgårdskunskap. Hon trodde dessutom att fördelen med programmet var att man fick lära sig en hel del - både deltagare och tittare. Hon hade nog inte förstått att programmet redigeras efteråt för att få ett underhållningsvärde. Och genom sättet att redigera har man betygsatt tittarna. Vi tål uppenbarligen inte att lära oss för mycket. Det är viktigare att visa i bild hur man stressar deltagarna. Tycker nog att en del av programledarna säljer sin själ lite här. Så där skulle aldrig Monty Don på BBC gjort! Nu lät jag nästan som Gunwer Bergqvist i den berömda Fia-sketchen.