28. jan, 2014

Fröväntan!

Nu har de kommit - de efterlängtade fröpåsarna från Trädgårdsamatörerna! Så nu följer den spännande kollen av om man fick det man mest önskade. Vilket ofta brukar vara det andra amatörer också önskar. För egen del ser det ut som jag haft turen med mig. Jag fick violruta, vit lunddocka och en helleborus som heter Yellow Lady. Jag är mycket tacksam över att Anne-Marie Hägernäs i Smedjebacken har delat med sig av sina helleborusfrön. Lunddockefröerna har jag fått av Olof Svensson i Söråker och rutan från Ingegerd Andersson i Uddevalla. De har liksom många andra i Trädgårdsamatörerna samlat och rensat och sänt in sina fröer till förmedlingen utan ersättning och sprider så-glädje och förväntan över hela landet. Spännande dagar väntar - för maken alltså eftersom det är han som står för fröhanteringen. Han får bara inte misslyckas med helleborusen. Inte de andra heller för den delen.  

 

Jag har rapporterat in min vinterfågelräkning till Ornitologerna. Trots idoga ansträningar så blev inte resultatet så himla märkvärdigt. Jag tog ändå med två skator för att förgylla statistiken lite. Det som sticker ut är att grönfinkarna verkligen har försvunnit. Det är riktigt sorgligt. Vi får se när sammanställningen är klar om det är över hela landet eller bara här där vi bor. Men jag misstänker efter att ha läst en artikel att det är något värre som hänt.

 

Sen hoppas jag att ingen missade Bengt Ohlsson i DN i söndags. Så insiktsfull och en så otroligt bra beskrivning av vårt dagliga liv. Jag tycker att han ibland är lite tradig, men här var det långt ifrån tradigt.