23. jan, 2014

Vintervila!

Nu börjar aktiviteterna dra igång igen den ena efter den andra. Qi Gongen startade i torsdags och på måndag är det dags för nålbindningspemiär i Sorunda, veckan efter sätter engelska konversationen fart. Det är tur att det är vinter! Qi Gong är en härlig form av kroppslig och själslig motion. Men vår mycket aktiva ledare har ju varit i China med själva Qi Gong-gurun och kommit hem med en ny variant som sätter oss lite på prov får jag säga. Delfin Qi Gong - smaka på den! Själva delfinformen klarar vi nog av, men rörelserna är en riktig test av vår hjärnfunktion. Försök snurra på magen utan att höfterna rör sig!

 

För övrigt så såg jag även tisdagens Trädgårdskamp och blev väl inte mer frälst för det. Har beslutat mig för att inte se det som ett trädgårdsprogram  - det går lite lättare då.

 

Köpte februarinumret av Allt om Trädgård. Den här gången var det en hel del intressanta artiklar. En intervju med fantastisk kvinna Vandana Shiva, som bl.a. fått det alternativa nobelpriset för sitt arbete för odlad mångfald. Intervjun var med anledning av EUs klåfingrighet när det gäller att begränsa sortimentet av fröer och plantor. Speciellt fröer där man verkar lyssna lite för mycket på den stora fröindustrin och väldigt lite på dem som slår vakt om lokala och nationella sorter. Mångfalden försvinner, vi skall alla odla samma sorts ärter och bönor för att kommissionen ska bli lycklig. "Ett frö rymmer jordens och människans historia. Frön är kultur." Så uttryckte sig Vandana Shiva. Makalöst bra. Lena Israelsson som är en erfaren och kunnig odlare och författare till en rad seriösa odlingsböcker hade skrivit en artikel om EUs lagförslag i samma tidning. Läs och begrunda. Jag saknade en uppföljning med landsbygdsministern och våra EU-parlamentariker. De borde ha grillats!