15. jan, 2014

Återanvändning

Stor förväntan i familjen, ett nytt trädgårdsprogram att glädjas åt. Efter en stund i soffan kunde man ju se att allt går igen, gamla programidéer blir som nya. Återanvändning är det som gäller. Det var liksom trädgårdsvarianten av Sveriges Mästerkock med statement från de utslagna och hela det övriga joxet. Tyvärr!! Men man ska inte ge upp, nästa avsnitt kanske är bättre. Jag såg ursprungsidën till programmet för en del år sedan i BBC och det var synd att de inte behöll den varianten. Men det kanske kostade för mycket. Där fick deltagarna en hel dag på sig att göra en trädgård i ungefär samma storlek som gårdagens, men det var klart mindre av statements och Flugornas Herre. Det är som de tror att folk inte orkar tänka och då blir det till slut på det sättet. Jag säger bara Berlusconi! 

För övrigt gör jag mitt bästa inför vinterfågelräkningen. Allt som finns skänks ut för att så många som möjligt skall upptäcka våra erbjudanden och jag skall få fylla kolumnerna med imponerande siffror så smångom. Dessvärre har det ju varit så varmt ute att de små gynnarna har börjat hävda revir, vilket betyder att de jagar bort varandra efter bästa förmåga från fröautomaterna! De kanske har lärt sig lite från TV.

 

Återanvänds gör också tomteparaden på bilden. De samlade ansträningarna från barn och barnbarn är noga inpackade för att tas fram till nästa jul. Det är klart mindre tröttsamt att få se de igen än att titta på gamla programformat.