28. dec, 2013

Mellandagarna!

Mellandagarna - det är den där härliga tiden när man njuter av julen. För under tiden den pågår hinner man inte riktigt. Men efteråt - nystädat och fint, luktar gott av gran, ljusen brinner vackert och en lockande bokhög väntar vid sängen! Rean struntar jag högaktningsfullt i. Känner mig ganska osolidarisk både mot BNPn och Handelns utredningsinstitut.

I en av böckerna, som jag kollade lite hastigt i, fick jag befäst det jag anat från en hård verklighet. Domherrarna, som plundrar mina körsbärsträd på blomknoppar, är östliga invandrare mestadels ryska. Man kan skilja dem från de äkta genom lätet. De ryska har ett klart hesare kvitter. Inte den klara tonen som en nordisk domherre har. Sonen påstår att det beror på luftföroreningarna över Omsk. Men jag tror inte det håller för vetenskapen.

Annars är vädret helt befängt. Fortsätter det så här så blommar det väl i backarna som i skålen med iskonvaljer jag får varje jul från en förstående dotter. Nere på södra Öland hos den andra dottern har rosorna knoppar! Även om jag tycker det är tröttsamt med snöskottning så föredrar jag det framför den här eviga grönskan.